Зустріч з фахівцями фінансового управління Тернопільської міської ради

З метою підвищення якості професійної підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОПП «Фінанси» в межах дуальної форми навчання відбулася зустріч студентів кафедри фінансів ім. С.І. Юрія з фахівцями фінансового управління Тернопільської міської ради.

Заступник начальника фінансового управління Атенчук Віталіна Віталіївна познайомила студентів зі структурою управління, розповіла про функціональні обов’язки працівників, зробила акцент на особливостях їх роботи в умовах воєнного стану. Студентів також зацікавила інформація про стан виконання місцевого бюджету за 2022 рік, який був надзвичайно складним як для усіх нас, так і для бюджетної сфери, зокрема. Разом з фахівцями студенти проаналізували доходи і видатки міського бюджету та здобули практичні навики  формування “Відкритого бюджету”.
Начальник відділу планування доходів Люта Ірина Несторівна детально описала процедуру планування доходів бюджету, зосередила увагу студентів на особливостях розрахунку обсягу міжбюджетних трансфертів в сучасних умовах. Особливий інтерес у молоді викликали питання формування громадського бюджету та реалізація проектів, які здобули перемогу у конкурсі.
Щиро дякуємо начальнику фінансового управління Кучер Надії Павлівні та її колективу за багаторічну плідну співпрацю з кафедрою та можливість здобуття практичних навичок по спеціальності!