Global Money Week 2023 у ЗУНУ!


Однією із знакових подій у фінансовому світі є Global Money Week – щорічна міжнародна освітня кампанія, покликана сприяти розвитку фінансової свідомості дітей та молоді, формувати необхідні знання, вміння, раціональну фінансову поведінку та відповідальне ставлення до грошей, ухвалювати зважені фінансові рішення, що стане запорукою досягнення особистого добробуту й фінансової стійкості.Уже впродовж кількох років факультет фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету долучається до проведення Global Money Week, ставши одним із найбільш активних прихильників цієї ініціативи в Україні. В рамках відзначення Всесвітнього тижня грошей в університеті щорічно відбуваються тематичні заходи, відкриті лекції, майстер-класи, конкурси, спрямовані на підвищення фінансової обізнаності не тільки студентів, але й мешканців нашого міста.
Цьогоріч з нагоди відзначення Global Money Week, який відбуватиметься під слоганом «Плануйте свої гроші, плекайте своє майбутнє» викладачі та студенти факультету фінансів та обліку також підготували серію заходів, орієнтованих на представників різного покоління тернополян. Вона передбачає проведення відкритих лекцій, міжнародного марафону фінансової грамотності, пізнавальних конкурсів для школярів та інших заходів.
Однією із оригінальних подій стане проведення конкурсу відеороликів на тематику фінансової грамотності. Організатори Всесвітнього тижня грошей у Західноукраїнському національному університеті переконані, що соціальні мережі на сьогодні є одним із найбільш перспективних каналів поширення фінансових знань серед молоді. Проведення конкурсу пізнавальних та розважальних відеороликів стане не тільки оригінальним завершенням відзначення Global Money Week 2023, але й сприятиме популяризації фінансової грамотності у вітчизняному суспільстві.