Зустріч із заслуженим економістом України – Петром Гринчишиним

7 березня 2023 року на факультеті фінансів та обліку ЗУНУ відбулася пізнавальна зустріч здобувачів і викладачів освітньо-професійних програм «Фінанси» і «Митна та податкова справа» із провідним фінансистом області, заслуженим економістом України, випускником нашого університету – Петром Семеновичем Гринчишиним, начальником Головного управління Державної казначейської служби України у Тернопільській області. Декан факультету фінансів та обліку доцент Андрій Кізима привітав присутніх та звернув увагу на важливості впровадження практико-орієнтованого навчання як необхідного елементу успішності сучасних освітніх програм.
Петро Семенович провів для студентів інтерактивний тренінг з питань ефективного функціонування бюджетної системи України в умовах війни. Особливу зацікавленість учасників зустрічі викликали проблеми організації роботи казначейських органів в контексті постійних зовнішніх і внутрішніх загроз бюджетній безпеці держави.
У ході обговорення питань ролі бухгалтерського обліку та звітності в управлінні бюджетними ресурсами держави професор Валентина Панасюк презентувала присутнім інтерактивний підручник «Основи обліку та оподаткування» та висловила вдячність Петру Семеновичу Гринчишину за його рецензування.
Гарант освітньої програми «Фінанси» професор Зоряна Лободіна та голова групи забезпечення спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування, завідувач кафедри фінансів ім. С. І. Юрія професор Ольга Кириленко обговорили із роботодавцем напрями покращення навчання на освітніх програмах, які реалізує кафедра фінансів ім. С. І. Юрія.
Щиро вдячні начальнику Головного управління Державної казначейської служби України у Тернопільській області за активну участь у навчальному занятті та сподіваємося на продовження цікавого досвіду спільної із практиками організації освітнього процесу у Західноукраїнському національному університеті.