ВІДЗНАЧАЄМО ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ФІНАНСОВОЇ ГРАМОТНОСТІ 2023!

Європейський вибір України та повномасштабна війна на її території зумовили зміни в усіх сферах життя країни. Водночас відбувається і соціокультурна трансформація – зміна мислення та фінансової поведінки населення України. Обов’язковою складовою цієї трансформації є фінансова грамотність –  одна з ключових компетентностей, яка необхідна кожній людині для успішної життєдіяльності.
Традиція відзначення Тижня фінансової грамотності започаткована Національним банком України. Впродовж цього Тижня банки, державні установи, навчальні заклади та громадські організації проводять безліч просвітницьких заходів, лекторіїв, представлень проектів, презентацій і змагань, метою яких є – привернути увагу громадськості  до фінансової освіти та грамотності.  Особливо важливою та перспективною є просвітницька робота з молоддю, адже саме ця категорія найближчим часом стане  основним споживачем фінансових послуг, формуватиме економічне «обличчя» країни.
Починаючи з 2016 року, студенти і викладачі кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Західноукраїнського національного університету щорічно проводять низку заходів, приурочених Тижню фінансової грамотності.  Наша мета – надихнути дітей та молодь на здобуття фінансових знань, дати роз’яснення щодо ведення сімейного бюджету, основних принципів фінансового обліку, виховання звички до заощаджень та інвестицій, надання правдивої інформації про основні фінансові продукти, за допомогою яких можна реалізувати свої плани.
Отож, запрошуємо активну, ініціативну, креативну молодь, а також усіх бажаючих долучитися до заходів, приурочених Тижню фінансової грамотності  у Західноукраїнському національному університеті!
На вас очікують: інтерактивний турнір «Фінансовий батл»; цікаві лекції від запрошених гостей – фахівців у сфері фінансів та професійної орієнтації;  науковий диспут на тему  фінансового патріотизму; інтелектуальні фінансові ігри та тренінги–практикуми для студентів університету, коледжів та шкіл міста Тернополя; цікаві бесіди та екскурсія у музей грошей ЗУНУ.
Слідкуйте за нашим щоденним анонсом заходів з нагоди відзначення    Тижня фінансової грамотності.
СТАВАЙТЕ ФІНАНСОВО ГРАМОТНИМИ РАЗОМ З НАМИ!