ТИЖДЕНЬ ФІНАНСОВОЇ ГРАМОТНОСТІ ТРИВАЄ! ДEНЬ 2.

 Для підвищення рівня фінансової грамотності населення, особливо молоді, яка є носієм прогресивної свідомості та цінностей майбутнього, у стінах ЗУНУ тривають заходи, присвячені Тижню фінансової грамотності.
Сьогодні університет відвідали учні Тернопільської гімназії №30 та Тернопільського класичного ліцею. Цікаву екскурсію музеєм грошей ЗУНУ організував для них к.е.н., доцент кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу Ярослав Чайковський. Діти проявили щирий інтерес до його розповіді про  грошовий обіг на теренах України: від монет грецьких полісів Північного Причорномор’я V-II ст. до н. е. і монет Західної Європи XV-XVII ст. до радянських грошових знаків епохи перебудови.  Багато дізналися про національну валюту, починаючи від лічильно-вагової одиниці IX століття та срібного зливка XI-XIII ст. до перших грошей Української Народної Республіки (1917-1920 рр.) і закінчуючи сучасною гривнею.  Значне враження справили на них представлені в музеї експонати: унікальні колекції пам’ятних та ювілейних монет, зокрема України; брикети утилізованих 10 злотих і 100 злотих банкнот Національного банку Польщі; портативний детектор перевірки банкнот.
Яскраві емоції викликала в учнів  інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?», яку підготували та провели студенти ОПП «Фінанси» першого бакалаврського рівня освіти: Юрчишин Віта, Ткачук Тетяна, Михайловська Віолета та Вірик Олександра.  Учасники команд учнів гімназії та ліцею, а також студентів-першокурсників факультету фінансів та обліку ЗУНУ «Пронятинська мафія», «ШЕКЕМЕ» й «Дівчата і Віталік» відчайдушно боролися за перемогу впродовж п’яти раундів.  Кожен  раунд гри дозволив учасникам поглибити свої  знання щодо ведення сімейного бюджету, здійснення заощаджень та інвестицій, використання нових фінансових продуктів. Переможцем гри стала команда учнів Тернопільської гімназії №30 «Пронятинська мафія».
Координатори заходу к.е.н., доц. Ірина Круп’як, к.е.н., доц. Богдана  Шулюк   подякували всім учасникам за творчий підхід, активну участь у заході та побажали наснаги для подальших звершень у мирній Україні.