Фінансовий патріотизм в умовах військового стану

У класичному університеті триває Всеукраїнський тиждень фінансової грамотності. Студенти ОПП «Фінанси», «Фінансова грамотність» та «Митна та податкова справа», «Економіка та управління бізнесом» стали учасниками наукового диспуту «Фінансовий патріотизм в умовах військового стану».Російська агресія наштовхнулась на прояв небаченого патріотизму громадян України. Самоорганізація громадянського суспільства, відданість і героїзм пересічних українців, військовослужбовців та добровольців стали одними з визначальних факторів, що дозволило протистояти агресору. Безперечно, мейнстримом сьогодення став небачений досі у світі абсолютний фінансовий патріотизм переважної частини вітчизняного бізнесу та багатьох українців. Найбільш яскраво та очевидно його демонструє статистика розмірів благодійних коштів, які спрямовані на підтримку Збройних Сил України.
Студентка групи ФФ-31 Юрчишин Віта (керівник – доцент кафедри фінансів ім. С.І. Юрія Наталія Коломийчук) розповіла про діяльність найбільших фондів та громадських організацій спрямованих на підтримку обороноздатності України та довела значущість фінансового патріотизму в умовах військового стану.
Студенти ЕУБ-21: Бонк Вікторія, Ревуцька Юлія та Гусак Олеся (керівник – доцент кафедри фінансів ім. С.І. Юрія Світлана Коваль) провели тренінг-практикум «Військові облігації –  крок до перемоги».
Доповідачі у презентаційному форматі ознайомили присутніх з історією виникнення, особливостями емісії та призначенням військових облігацій. Особливий інтерес в учасників викликала покрокова інструкція щодо придбання військових облігацій за допомогою  застосунку «Дія».
Виступаючі дали вичерпні відповіді на всі  запитання: «Чи може фізична особа придбати облігації?», «Чи потрібна довідка про походження грошей?», «Чи можуть студенти  придбати військові облігації?», «Чи потрібно сплачувати податки з відсоткового доходу у вигляді купонних виплат чи інвестиційного прибутку?» тощо.
Присутні на науковому диспуті взяли активну участь у дискусії, розповіли про їх особисту участь у протистоянні агресору. Учасники висловили переконання, що такі заходи допомагають усвідомленню необхідності та спонукають до подальшої підтримки обороноздатності нашої держави кожним громадянином – залежно від його можливостей.
Наближаємо перемогу разом! Все буде Україна!