Відбулася зустріч з в.о. начальника Тернопільської митниці – Юрієм Маціборою

 До Західноукраїнського національного університету завітав в.о. начальника Тернопільської митниці Юрій Мацібора, який зустрівся із головою вченої ради, завідувачем кафедри фінансів ім. С. І. Юрія,  доктором економічних наук, професором Андрієм Крисоватим та ознайомився з діяльністю та перспективами закладу вищої освіти, матеріально-технічною базою, диджиталізацією класичного університету Тернополя, побував у залі електронних ресурсів, навчальних аудиторіях, укриттях. Андрій Ігорович провів екскурсію закладом вищої освіти й зазначив пріоритетні напрями розвитку ЗУНУ: «Завдання освітян – навчати студентів в умовах стрімкого розвитку технологій та глобалізації світу. Ми зосереджуємо увагу на впровадженні сучасних цифрових рішень, практичних навичках, розвиваємо наукову, освітню та дослідницьку сфери».
Також у межах робочого візиту Юрій Ігорович побував в імерсивному мультифункціональному хабі, де начальник відділу цифрової трансформації Назар Іваніцкий разом із колегами розповіли детальніше про обладнання та функції інноваційного простору, тести, які визначають ментальне здоров’я, стан тривоги та депресії у людини, можливості реалізації проєктів у різних галузях.
Голова вченої ради ЗУНУ та в.о. начальника Тернопільської митниці обговорили співпрацю між установами, домовилися про проведення навчальних курсів та семінарів англійською мовою, ряд практичних заходів, спрямованих на підготовку фахівців за освітньою програмою «Митна справа», організацію стажувань й проходження практики.