Нові вектори співпраці із Тернопільською митницею

  На базі Тернопільської митниці відбулася робоча зустріч керівництва та представників Західноукраїнського національного університету. Захід очолив в.о. начальника Тернопільської митниці – Юрій Мацібора. Серед запрошених гостей – доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри фінансів ім. С.І. Юрія – Андрій Крисоватий; кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів ім. С.І. Юрія, гарант ОП «Митна справа» – Святослав Герчаківський; кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів ім. С.І. Юрія, гарант ОП «Митна та податкова справа» – Володимир Валігура; кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів ім. С.І. Юрія – Євген Бондаренко; викладач кафедри фінансів ім.С.І. Юрія – Володимир Титор. Упродовж робочої зустрічі було детально обговорено спільні дії щодо практичної реалізації меморандуму про співпрацю, підписаного між Державною митною службою України та Західноукраїнським національним університетом у лютому 2021 року. Зокрема, відповідно до цього документу, Тернопільська митниця взаємодіє із університетом у сфері навчальної, навчально-методичної та науково-дослідницької роботи задля взаємного обміну досвідом, підвищення якості підготовки фахівців тощо.
В.о. начальника Тернопільської митниці Юрій Мацібора, зазначив, що розпочатий конструктивний діалог дозволить науковцям та студентам долучитися до процесу формування сучасних моделей розвитку економіки, бізнесу та підприємництва, допоможе студентській молоді здобути унікальний досвід та реалізувати його на практиці.
У ході зустрічі було визначено напрями підвищення якості освітнього процесу у Західноукраїнському національному університеті шляхом залучення фахівців Тернопільської митниці до проведення лекцій, семінарів, круглих столів та інших заходів, узгоджено організацію проведення у Тернопільській митниці практики для студентів денної форми навчання ЗУНУ, залучення випускників у доборі персоналу та рецензування випускних кваліфікаційних робіт. «Важливим для Держмитслужби та Тернопільської митниці є кадрове оновлення, формування кадрового потенціалу, який би допомагав успішно та якісно виконувати завдання, що належать митниці. Тому першочерговими у цьому контексті є спільні заходи митниці та Західноукраїнського національного університету, які спрямовані на залучення випускників вашого закладу вищої освіти для працевлаштування у митниці, – звернувся Юрій Ігорович,  – ми вдячні за співпрацю, адже розуміємо наскільки високим є рівень знань студентів і випускників університету, які потенційно можуть стати нашими працівниками».
Андрій Крисоватий зазначив, що сьогоднішній діалог, попри важкі реалії сьогодення, – новий етап багатовекторної співпраці Тернопільської митниці та Західноукраїнського національного університету: «Спільні напрацювання сприятимуть кращій підготовці майбутніх фахівців з митної справи, збільшенню практичних знань у студентів та поглибленню роботи між митницю та університетом».