Відбувся тренінг на тему «Цифрові фінанси vs Традиційні фінанси»

У межах закріплення студентами ІІ курсу факультету фінансів та обліку ЗУНУ фахових знань з дисципліни «Фінанси» (керівники курсу – професор кафедри фінансів ім. С.І. Юрія Тетяна Кізима і доцент цієї ж кафедри Світлана Коваль) 19 листопада 2021 року відбувся тренінг на тему «Цифрові фінанси vs Традиційні фінанси».Спікерами заходу виступили студентки групи ФФ-21 Ангелина Каратнюк-Гумовська та Андріана Райчиба. Дівчата акцентували, що пандемія COVID-19 суттєво прискорила процеси цифрової трансформації українського суспільства загалом та сектору фінансових послуг зокрема. Тож неприйняття або часткове нерозуміння пересічними громадянами усіх аспектів такої трансформації поступово змінило бажання скористатись відповідними фінансовими послугами та отримати якісне дистанційне обслуговування в умовах карантину. Відтак обмеження, зумовлені пандемією COVID-19, призвели до різкого збільшення кількості людей, які користуються онлайн-банкінгом (причому багато хто з них почав робити це вперше).
Присутніх на тренінгу студентів зацікавила інформація про ризики у сфері кібербезпеки, конфіденційності та безпеки персональних даних, які є неабиякою загрозою для користувачів цифрових послуг. Особливий інтерес та жваву дискусію серед юнаків і дівчат викликали результати опитування, яке організатори провели серед школярів, студентів, викладачів та пересічних громадян нашого міста і представили у своїй відео-презентації.
Учасники тренінгу активно обговорили проблему готовності сучасного суспільства до глобальних викликів діджиталізації та повного переходу на цифрові фінанси.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *