Студенти ОПП «Фінанси» взяли участь у онлайн-тренінгу “Діяльність органів Пенсійного фонду України в умовах діджиталізації”

4 лютого 2022 року в рамках проведення тижнів дуальної освіти студенти 2-го та 3-го курсів спеціальності 072 “Фінанси, банківська справа та страхування” ОПП «Фінанси» ЗУНУ взяли участь у онлайн-тренінгу на тему: “Діяльність органів Пенсійного фонду України в умовах діджиталізації” за участю фахівців Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області та викладачів кафедри фінансів ім. С.І. Юрія.
Модераторами зустрічі виступили: к.е.н., доценти кафедри фінансів ім. С.І.Юрія Оксана Квасниця та Олена Петрушка.

Заступник начальника ГУ ПФУ в Тернопільській області Володимир Івахов ознайомив зі структурою та функціями Пенсійного фонду України, особливостями нарахування і обчислення страхового стажу, порядком обслуговування громадян та обробки пенсійної документації. Зокрема, наголосив на можливості дистанційного доступу до електронної пенсійної справи, вказав на її захист за сучасними стандартами, що унеможливлює витік інформації.
Начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів ГУ ПФУ в Тернопільській області Олександр Томчук продемонстрував зручності користування вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України. Зокрема, можливість подати відомості про трудову діяльність для оцифрування або завчасно звернутись з документами для призначення пенсії, заповнивши анкету–заяву на автоматичне призначення пенсії. Цими сервісами можуть скористатись користувачі вебпорталу, які авторизувались за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Також ознайомив з порядком оформлення електронних листків непрацездатності.
Наприкінці зустрічі її учасники дійшли висновку, що такі науково-практичні заходи є надзвичайно пізнавальними та корисними для підготовки майбутніх фахівців у сфері фінансів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *