Студенти факультету фінансів відвідали Департамент фінансів Тернопільської ОДА

Для студентів факультету фінансів в межах вивчення дисциплін «Бюджетне планування та прогнозування» та «Програмно-цільовий метод бюджетування» на базі департаменту фінансів Тернопільської ОДА відбувся практикум на тему «Інформаційне забезпечення середньострокового бюджетного планування» за участю заступника начальника відділу фінансів органів управління та інформаційного забезпечення департаменту фінансів Тернопільської ОДА Стадніка В. П. Організаторами практикуму виступили к.е.н., доценти кафедри фінансів ім. С.І. Юрія Дем’янюк А. В., Савчук С. В. та
Гупаловська М. Б. Актуальність проведення даного практикуму обумовлена важливістю ролі інформаційного забезпечення у здійсненні ефективного середньострокового бюджетного планування в умовах бюджетної децентралізації. Під час проведення практикуму Стаднік В. П. продемонстрував практичне застосування інформаційного забезпечення здійснення бюджетного процесу на місцевому рівні з використанням спеціалізованих програмних продуктів. Зокрема було акцентовано увагу на розгляді питань щодо структури моделі бюджетного планування та прогнозування, джерел інформації для її наповнення, формування та оновлення бази даних бюджетного планування та прогнозування. Дослідження зазначених напрямів відіграє важливе значення в успішному розвитку програмно-цільового бюджетування в сучасних умовах.
У процесі обговорення новітніх практик інформаційного забезпечення бюджетного планування розглядалися новації даної сфери, в результаті чого були виокремлені переваги та проблемні аспекти його застосування.
Студенти та викладачі прийняли активну участь в обговоренні вищевказаних  питань. Під час роботи практикуму панувала ділова атмосфера, що сприяла набуттю практичних навиків студентів на основі отриманих теоретичних знань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *