Другий Всеукраїнський вернісаж-практикум «Тиждень фінансової грамотності. Прев’ю»

Тернопільський національний економічний університет об’єднав учнів, студентів коледжів та вчителів Тернопільської, Львівської та Хмельницької областей під час Другого Всеукраїнського вернісажу-практикуму «Тиждень фінансової грамотності. Прев’ю», організаторами якого є студентський актив факультету фінансів та обліку й викладачі кафедри фінансів імені С. І. Юрія. Від фінансової грамотності населення залежить не лише добробут домогосподарств, але й економічний успіх країни. Нині пріоритетними мають стати ініціативи щодо поширення інноваційних методів викладання фінансової грамотності у школах.
У ході роботи учасники заходу разом з вчителями загальноосвітніх шкіл та викладачами коледжів обговорили новий порядок і перспективи підвищення кваліфікації освітян з фінансової грамотності.
У рамках вернісажу-практикуму було презентовано настільні фінансові ігри для дітей: «Банківська картка», «Малі підприємці», «Мій перший мільйон», «Дитячий бюджет», «Вірю – не вірю», «Знайти фінансового шахрая» та «Квест в магазині». Розробниками ігор виступили кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Віталій Валерійович Письменний і випускник кафедри Сергій Коженівський.
Водночас присутні поділилися цікавим досвідом та новими ідеями щодо проведення Тижня фінансової грамотності, який цьогоріч відзначатиметься упродовж 4-8 листопада.
Для учнів і студентів коледжів студентський актив факультету фінансів та обліку організував низку заходів, спрямованих на отримання нових знань та практичних навиків у сфері фінансової грамотності. Цікавим для учнів був інтелектуальний конкурс «Фінансовий ерудит». Учасники обґрунтовували можливі напрями витрачання коштів та вказували пріоритети власного вибору. При цьому ідеї учнів вирізнялися креативністю, оригінальністю та новизною підходу. У процесі гри «Доходи-витрати» команди учасників змагалися за першість у формуванні сімейного бюджету. Учні ознайомилися із специфікою особистого фінансового планування, варіантами оптимізації доходів та витрат сімейного бюджету. Проведена гра «Alias: financial edition» передбачала синонімічне пояснення фінансових термінів. Для наймолодших учасників вернісажу-практикуму були проведені екскурсія у Музей грошей ТНЕУ та рухливі ігри на фінансову тематику.
У рамках заходу відбувся Giveaway з #фінансова_грамотність та #фінанси_твій_найкращий_вибір для популяризації тематики фінансової грамотності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *