ВІДКРИТТЯ GLOBAL MONEY WEEK 2021

22 березня 2021 року на факультеті фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету відбулося відкриття Всесвітньої кампанії Global Money Week під гаслом «Бережіть себе, бережіть свої гроші!». З вітальним словом виступив декан факультету фінансів та обліку Кізима Андрій Ярославович, який зазначив про своєчасність і актуальність проведення заходів в рамках Global Money Week, що сприятиме підвищенню рівня фінансової грамотності серед молоді та ефективному управлінню особистими фінансами. Він також побажав плідної роботи, набуття досвіду та успіхів в управлінні особистими фінансами.
Професор кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Кізима Тетяна Олексіївна відмітила, що викладачі та студенти кафедри фінансів ім. С. І. Юрія щороку проводять безліч занять, тренінгів, конкурсів, квестів, флешмобів, нетворкінгів та інших заходів задля того, щоб привернути увагу молоді до фінансової грамотності в контексті поширення фінансової освіченості;  надихнути молодь дізнаватися більше про гроші й заощадження, та про те, як заробляти й управляти власними фінансами, вести бізнес тощо.
Доцент кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Дем’янюк Антоніна Вікторівна акцентувала увагу учасників на історичних аспектах та меті заходів в рамках святкування Global Money Week. Уперше у світі заходи Global Money Week були проведені у 2012 році. Відтоді учасниками руху з фінансової просвіти стали понад 40 мільйонів осіб з понад 170 країн, у тому числі викладачі та студенти кафедри фінансів ім. С. І. Юрія, які за традицією і цьогоріч активно долучатимуться до проведення заходів з фінансової грамотності. Антоніна Вікторівна зазначила, що в 2018 році Західноукраїнський національний університет, за оцінкою Child & Youth Finance International, було визнано провідною організацією, яка щорічно бере активну участь у проведенні заходів Global Money Week.
Доцент кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Савчук Світлана Василівна відмітила, що цього року в нас також дуже насичена програма заходів, присвячених Global Money Week, які організовують як студенти, так і викладачі університету. Світлана Василівна також акцентувала на прекрасній нагоді для студентів взяти участь у вебінарах з фінансової грамотності, які проводитимуться під егідою Національного банку України. Це дозволить студентам підвищити рівень фінансової грамотності безпосередньо з питань платіжної безпеки та пройти стрес-тест особистих фінансів.
Слухач магістратури ОНП «Публічні фінанси» Воробець Олександр у вебінарі «Основи фінансового планування та заощадження коштів» надзвичайно креативно і пізнавально представив в інтерактивній формі студентам 2–3 курсів інформацію щодо планування особистого бюджету, можливостей здійснення різних видів та методів заощаджень. Він також поділився власним успішним досвідом управління особистими фінансами, що викликало серед студенства жваву дискусію та обговорення.
Приєднуйтеся до Global Money Week 2021, щоб навчитися накопичувати та заробляти гроші, вміло розпоряджатися особистим бюджетом та стати фінансово грамотним!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *