До Всесвітнього дня заощаджень відбувся онлайн-диспут «Екозаощадження: переосмислення глобальної стійкості економіки і залучення заощаджень на благо людей»

З нагоди Всесвітнього дня заощаджень та Всеукраїнського тижня фінансової грамотності Міжнародною студією фінансів сталого розвитку під керівництвом доктора економічних наук, професора Оксани Тулай зорганізовано онлайн-диспут «Екозаощадження: переосмислення глобальної стійкості економіки і залучення заощаджень на благо людей».Диспут розпочався із вітального слова декана факультету фінансів та обліку, Андрія Кізими. Він відзначив, що такі заходи є дуже пізнавальними не лише для студентів Західноукраїнського національного університету, а й для представників наукової спільноти.
Людмила Алексеєнко, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри управління та адміністрування Івано-Франківського навчально-наукового інституту менеджменту ЗУНУ, фахівець з багаторічним практичним досвідом роботи у сфері управління фінансовими активами виступила із цікавою доповіддю «Екодепозит: виклики і реалії». Професорка підкреслила, що заощадження, які здійснюють українці можуть покращити екологію. Кошти від таких заощаджень спрямовуються виключно на фінансування проєктів із захисту довкілля.
Андрій Ямелинець, головний економіст відділення АТ «Ощадбанк» у м. Тернополі, показав яким чином можна відкрити депозит не виходячи з дому, а також ознайомив з перевагами програми «Мобільні заощадження». Для цього він продемонструвавWEB-банкінг «Ощад 24/7”.
Ангелина Каратнюк-Гумовська, студентка першого курсу факультету фінансів та обліку допомогла учасникам зануритися в історію Всесвітнього дня заощаджень. Вона розповіла про традиції відзначення цього свята у світі та особливості здійснення заощаджень в різних країнах, а саме в Китаї, Австралії, Німеччині, Грузії, Азербайджані, Африці і, звичайно, в Україні.
Наталія Карпишин, кандидат економічних наук, доцент, координатор гуртка «Фінансова просвіта», який функціонує при кафедрі фінансів імені С. І. Юрія розповіла про заходи, які організовувались офлайн з нагоди Всеукраїнського тижня фінансової грамотності три роки поспіль в нашому університеті.
Віта Железняк, вчитель фінансової грамотності опорної школи м. Хоростків розповіла про практику споживання товарів сучасними українськими школярами в умовах невизначеності.
Окрім цього, до диспуту долучилась Наталія Савчук, доктор економічних наук, професор, професор кафедри міжнародних фінансів Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. Вона розповіла про екологічну проблему в м. Києві та актуальність екозаощаджень для жителів столиці.
Діана Завадська, доктор економічних наук, доцент, доцент кафедри банківської справи Одеського національного економічного університету, фахівець у сфері фінансів банків зауважила, що заощадження є тим пріоритетним джерелом внутрішніх інвестицій, яке неповною мірою використовується відповідними інститутами та є перспективним. Вона відзначила залежність взаємодії заощаджень та інвестицій від встановлених депозитних та кредитних відсоткових ставок.
У заході взяли участь Ліля Жердецька, доктор економічних наук, доцент, завідувач кафедри банківської справи Одеського національного економічного університету, фахівець у сфері ризик-менеджменту банків, викладачі кафедри банківської справи Одеського національного економічного університету, викладачі кафедри фінансів імені С. І. Юрія ЗУНУ та, звичайно, допитливі студенти ЗУНУ!
Панувала атмосфера невимушеного спілкування, кожен перейнявся ідеєю поширення знань щодо екозаощаджень та задумався про власний внесок в екологічне майбутнє!

Автор статті:
Сніжана Тивонюк, студентка першого курсу факультету фінансів та обліку ЗУНУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *