Студенти ФФО – фіналісти Всеукраїнського турніру з фінансової грамотності

Активність, наснага до нових знань та прагнення до перемог – ось головні принципи студентів Західноукраїнського національного університету! То ж і не дивно, що в черговий раз молодь нашого університету займає призові місця, отримує першість!Довідавшись про можливість взяти участь у Всеукраїнському турнірі з фінансової грамотності «FinCup-2022», що проходитиме на базі Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна у листопаді 2022 року – січні 2023 року, студенти факультету фінансів та обліку, з характерним для них ентузіазмом та запалом, радо взялися до підготовки.
У найкоротші терміни було сформовано команду «Фінансисти з Файного міста», до якої увійшли: Анна Михалік – студентка групи ФФ-41 (капітан команди), Ростислав Терлецький – студент групи ФФ-41, Вікторія Савчук – студентка групи ФФ-42, Віталія Юрчишин – студентка групи ФФ-21, Катерина Зубик – студентка групи ФБС-21 і Аліна Пізнюр – студентка групи ФБС-21.
Турнір проходив дистанційно у три етапи.
Перший етап – тестування учасників команд (таких команд було 44 від закладів вищої освіти з усієї України) – проводився в системі LMS Moodle на базі серверів Каразінського університету. Лідируючи за результатами тестування, команда нашого університету увійшла до десятки команд із найбільшою кількістю набраних балів та пройшла у другий тур.
На другому етапі 10 команд готували творчі роботи (обсягом до 5 хвилин) на тему фінансової грамотності. «Фінансистам з Файного міста» дісталася тема «Фінансова культура та її значення для розвитку суспільства», при розкритті якої учасники команди опрацьовували інформацію, розміщену в бібліотеках та на Інтернет-ресурсах, а також зробили репортажі з різних країн світу (зокрема Італії, Німеччини, Австрії та США) щодо характерних особливостей фінансової культури у цих країнах. Відеоролик наших студентів отримав найбільшу кількість балів від членів журі, тож за результатами другого етапу «Фінансисти з Файного міста» посіли перше місце, вийшовши у фінал Турніру (третій етап).
На третьому етапі 5 команд-фіналістів представляли доповіді за темою підготовленої до другого етапу творчої роботи і відповідали на запитання членів журі. Як і на усіх попередніх етапах, молодь Західноукраїнського національного університету якнайкраще проявила себе, продемонструвавши ґрунтовні знання та обізнаність, вразила усіх креативом, отримала щирі овації та захоплені відгуки професійного журі. Відтак у підсумку команда ЗУНУ «Фінансисти з Файного міста» посіла почесне друге місце у фіналі конкурсу.
«Тож ми – фіналісти! І це чудово! Конкурс став для нас не просто можливістю проявити себе. Він, безумовно, поглибив наші знання з фінансової грамотності, а також дав змогу зміцнити дружбу і розвинути товариськість в стінах університету, адже, в першу чергу, це була командна робота! Ми та наші викладачі-наставники стали справжнім міцним колективом», – переконані конкурсанти.
«Тому з неймовірним почуттям гордості за наш Університет хочемо висловити глибоку вдячність за всебічне сприяння, вболівання і допомогу у підготовці до Турніру ректору університету, професору Андрію Крисоватому і декану факультету фінансів та обліку, доценту Андрію Кізимі. Ми завжди пам’ятатимемо фахові поради і неоціненний досвід наших наставників, які упродовж Турніру були поруч з нами, – професора кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Тетяни Кізими та тренера нашої команди – доцента кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Наталії Коломийчук. Особлива подяка – начальнику відділу інформації та зв’язків з громадськістю Олені Васильків і старшому лаборанту цього відділу Сергію Козловському за креативний і технічний супровід при підготовці нашого відеоролика – творчої роботи – до другого етапу конкурсу. Також щиро вдячні доцентам кафедри фінансів ім. С. І. Юрія ЗУНУ Ірині Сидор та Світлані Коваль і доцентам кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу Ользі Іващук, Галині Забчук та Ярославу Чайковському за допомогу при підготовці до першого етапу конкурсу», – зазначають учасники команди.
А ще студенти впевнені, що конкурс зміцнив їхню віру в себе та навчив впевнено йти до своєї мрії і досягати поставленої мети. Цей турнір справді залишив у спогадах команди факультету фінансів та обліку тільки приємні емоції і спогади, а також ще більше додав їм стимулу до майбутніх перемог!
Для мотивації, студенти залишили собі на згадку такий вислів: «Освіта породжує довіру. Довіра породжує надію. Надія породжує мир». Саме цією цитатою Конфуція наша молодь хоче донести, що освіта має величезний потенціал для вдосконалення сучасного світу абсолютно у будь-якій сфері людської діяльності!
http://https://youtu.be/1jrzpkF0zHY