XХ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих вчених «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів»

На базі кафедри фінансів ім. С.І. Юрія Західноукраїнського національного університету 25 травня 2023 року відбулася XХ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих вчених «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів.
Конференція відбулась за організаційної підтримки ректора Західноукраїнського національного університету, доктора економічних наук, професора, Андрія Крисоватого. В роботі конференції взяли участь директор митної брокерської фірми СМП Райвест – Богдан Задорожний, декан факультету фінансів та обліку ЗУНУ, кандидат економічних наук, доцент – Андрій Кізима, завідувач кафедри фінансів ім. С.І. Юрія ЗУНУ, доктор економічних наук, професор – Ольга Кириленко, викладачі і студенти ЗУНУ та інших вузів України.З вітальними словами до учасників конференції звернувся декан факультету фінансів та обліку ЗУНУ Андрій Кізима, який зазначив про актуальність тематики конференції та побажав учасникам плідної роботи. Завідувачка кафедри фінансів ім. С.І. Юрія ЗУНУ, Ольга Кириленко наголосила на важливості проведення таких заходів, привітала учасників конференції і закликала усіх до активної дискусії та обміну досвідом.
Активну участь у роботі конференції взяв Директор брокерської фірми СМП Райвест – Богдан Задорожний. Поряд із словами привітань, він зазначив, що фіскальна політика, особливо в умовах війни є ключовою ланкою забезпечення фінансової стабільності функціонування держави.
Із своїми доповідями виступили студенти:
Мирослав Бугір, студент групи ФМСм–11, ЗУНУ: «Процес імплементації угоди про асоціацію України з ЄС».
Софія Турук, студентка групи ФМПС–33, ЗУНУ: «Аналіз змін податкового законодавства в Україні в умовах воєнного стану».
Оксана Колодій, студентка групи ФБСт–12, ВСП «ФКЕПІТ» ЗУНУ: «Оподаткування ФОПів в умовах воєнного стану».
Вікторія Кобільник, студентка групи ФФ–42, ЗУНУ: «Тенденції та перспективи управління державним боргом України в умовах війни та післявоєнний період».
Володимир Погонець, студент групи ФМСм–11, ЗУНУ: «Контрабанда та способи боротьби з нею».
Софія Вознюк, студентка групи ФМПС–32, ЗУНУ: «Корупція в митних органах: феномен та особливості протидії».
Доповіді учасників конференції відзначалися цікавістю, новизною, креативним підходом до висвітлення проблематики дослідження, практичною значущістю їх результатів. Важливо зауважити, що більшість доповідачів мають досвід практичної роботи у напрямку досліджуваної проблематики.
В дискусії науково-практичної конференції активну участь взяли викладачі кафедри фінансів ім. С.І. Юрія к.е.н., доцент Валігура В.А., к.е.н., доцент Кізима А.Я., д.е.н., доцент Маршалок Т.Я., к.е.н., доцент Герчаківський С.Д., д.е.н., професор Горин В.П. і студенти факультету фінансів та обліку ЗУНУ.
Підбиваючи підсумки заходу завідувач кафедри фінансів ім. С.І. Юрія ЗУНУ Ольга Кириленко відзначила актуальність доповідей, високий рівень підготовки доповідачів та їх обізнаність в обраній сфері досліджень. Подякувала директору брокерської фірми СМП Райвест – Богдану Задорожному за участь в роботі конференції.
Модератор конференції к.е.н., доцент Володимир Валігура зауважив про важливість проведення таких конференцій, які розвивають критичне мислення у молодих вчених і мотивують до майбутніх наукових досліджень.
Дякуємо учасникам конференції за продуктивну роботу та бажаємо успіхів у подальших наукових дослідженнях і їх практичному втіленні.