Відбулася Десята наукова конференція студентів і молодих учених «Актуальні питання фінансової теорії та практики».

26 квітня у класичному університеті Тернополя розпочала роботу Десята наукова конференція студентів і молодих учених «Актуальні питання фінансової теорії та практики» кафедри фінансів ім. С.І. Юрія факультету фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету. Участь у конференції також взяли представники студентської та викладацької спільноти Вінницького навчально-наукового інституту економіки ЗУНУ, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Одеського національного економічного університету, Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола, Навчально-реабілітаційного закладу вищої освіти «Кам’янець-Подільський державний інститут».

Вітаючи учасників та усіх присутніх, ректор Андрій Крисоватий зазначив: «У час повномасштабної війни, у час великого випробування для України і кожного українця, ми маємо бути сильними та робити усе, що можемо, кожен на своєму місці. Упевнений, що професійна дискусія та обмін думками дадуть новий імпульс подальшому розвитку фінансової теорії та практики, з’являться нові цікаві ідеї та напрацювання. Думаємо на перспективу, об’єднуємося заради спільної мети, віримо в свої сили та Божий захист. Бажаю усім конструктивного та плідного діалогу для вирішення актуальних питань!»
Під час наукового засідання викладачі та студенти обговорили важливі проблеми сьогодення, які пов’язані із розробкою основних напрямів фінансової політики держави, реформуванням складових фінансового механізму, удосконаленням системи управління фінансами на макро-, мезо- і макрорівнях.
За результатами роботи конференції опубліковано збірник матеріалів.
У ході проведення наукової конференції відбулося нагородження грамотами та подяками переможців Всеукраїнського турніру з фінансової грамотності FinCup-2022, учасників та організаторів заходів Всесвітнього тижня грошей Global Money Week-2023 у Західноукраїнському національному університеті.
На пленарному засіданні було заслухано дев’ять доповідей з різних проблемних напрямів розвитку фінансової теорії та практики: фінансового забезпечення інноваційного розвитку підприємництва (Ю. Мельник), перспектив розвитку ринку зелених облігацій (П.Шарий), напрямів реформування екологічного оподаткування (П.Чеботарьов) та ін. Особливий інтерес у присутніх викликали доповіді доцента кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Богдана Малиняка на тему «Основні корупційні ризики у процесі здійснення бюджетних видатків та напрями їх мінімізації», а також студентки факультету фінансів та обліку Марії Гринчук щодо методів підвищення фінансової обізнаності української молоді.
На завершення наукового заходу модератор конференції, професор кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Володимир Горин зазначив, що розвиток студентської науки є невід’ємною складовою якісної підготовки фахівців з фінансів, а проведення таких заходів дає можливість кожному учаснику взяти для себе щось корисне, отримати новий поштовх для наукових роздумів та досліджень, сприяти особистому інтелектуальному розвитку.