Лекція начальника Головного управління Державної казначейської служби України у Тернопільській області Петра Гринчишина

 У межах авторського проєкту «Студії публічних фінансів» знаного фінансиста, доктора економічних наук, професора, завідувача кафедри фінансів ім. С. І. Юрія, голови вченої ради Андрія Крисоватого у Західноукраїнському національному університеті відбулася лекція «Стійкість системи публічних фінансів в умовах воєнного часу».
Спікером виступив начальник Головного управління Державної казначейської служби України у Тернопільській області – Петро Гринчишин. Звертаючись до присутніх, Андрій Ігорович сказав: «Сьогодні у кожного учасника зустрічі є можливість поглибити свої знання у галузі фінансів та ознайомитися із ключовими аспектами стійкості системи публічних фінансів в умовах повномасштабної війни рф проти України».
Розповідаючи студентам та викладачам про сучасні виклики у сфері публічних фінансів, Петро Семенович зосередив увагу на ролі органів Державної казначейської служби України у реалізації заходів щодо забезпечення стійкості публічних фінансів. Особливу зацікавленість слухачів викликали проблеми функціонування місцевих бюджетів в умовах воєнного стану, питання формування бюджетних ресурсів органів місцевого самоврядування у контексті Національної стратегії доходів до 2030 року та шляхи підвищення ефективності їх використання.
Підсумовуючи зустріч, Андрій Ігорович зазначив: «Воєнні реалії в Україні вимагають від нас переосмислення як наукових постулатів, так і практичних поглядів про роль держави у царині публічних фінансів. А тому актуальним предметом наукових дискусій має бути вивчення впливу ендогенних і екзогенних чинників на стійкість публічних фінансів перед зовнішніми загрозами і внутрішніми викликами з урахуванням фактору безпековості»./Дякуємо начальнику Головного управління Державної казначейської служби України у Тернопільській області Петру Семеновичу за спілкування із молоддю та  пізнавальну й актуальну лекцію!