Global Money Week у ЗУНУ. День перший: інтенсив-тренінг «Взаємозалежність між рівнем стресостійкості особи та ризиком фінансового шахрайства»

Війна, яка прийшла на нашу землю, кардинально змінила життя усіх співгромадян країни.  Зміни торкнулися як суспільства загалом, так і способу життя окремих людей. З’явилася нова категорія населення – внутрішньо переміщені особи. Це люди, які змушені, через військові дії, покинути  обжиті місця та переїхати у безпечніші регіони країни.  Більшості з них довелося пережити усі жахіття війни: втрата близьких людей, житла, майна, грошових коштів. У багатьох і сьогодні рідні залишаються на окупованих територіях. Тому дуже часто психологічний стан цих людей є критичним і, при цьому, їм  щоденно приходиться приймати різноманітні фінансові рішення.
Про те, як за умов високого рівня стресу не помилитися і не потрапити «на гачок» фінансових шахраїв йшла мова  на інтенсив-тренінгу, який відбувся сьогодні в межах GLOBAL MONEY WEEK на базі імерсивного мультифункціонального хабу ЗУНУ для внутрішньо переміщених осіб. Організатор заходу, к.е.н., доцент кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Вікторія Булавинець зазначила, що «сучасні виклики, які постали перед даною категорією населення мотивують їх до прийняття невластивих раніше фінансових рішень та вибору нових моделей фінансової поведінки,   результативність та ефективність котрих значною мірою залежать від їх психологічного стану».
За допомогою технологій сучасного програмного забезпечення  було здійснено діагностику психологічного стану даних осіб та визначено рівень їх стресостійкості. Також вони дізналися про те, що в умовах воєнного стану  шахрайські схеми набули нових форм та масштабів і отримали  поради, як убезпечитися від  аферистів в онлайн просторі.
Така інформація допоможе даній психологічно вразливій категорії населення коригувати власну фінансову поведінку у нинішніх неймовірно складних умовах і сприятиме усвідомленню потенційних фінансових ризиків та вмінню захищати свої гроші.