Global Money Week у ЗУНУ. День п’ятий: калейдоскоп фінансових знань «Фінансова грамотність молоді – запорука особистої фінансової безпеки»

У межах відзначення Global Money Week у ЗУНУ студенти факультету фінансів та обліку у захопливій формі представили калейдоскоп фінансових знань «Фінансова грамотність молоді – запорука особистої фінансової безпеки» для учнів  ТНВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – економічний ліцей № 9 імені Іванни Блажкевич», Бережанський ліцей № 2, Тернопільська гімназія № 30, студентів ВСП «Фаховий коледж економіки, права та інформаційних технологій ЗУНУ».

Організатори заходу (доценти кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Ірина Сидор та Світлана Коваль) розповіли присутнім про Global Money Week як міжнародну освітню кампанію, метою якої є розвиток фінансової грамотності дітей та молоді, формування необхідних знань, умінь, поведінки та ставлення, необхідних для прийняття розумних та зважених фінансових рішень, що дасть змогу досягти їх фінансового добробуту та стійкості у майбутньому.
Каріна Ванюсів (студентка групи ПОФГ-11) переконала учасників, що бути фінансово грамотним і володіти навиками ефективного управління своїми фінансовими потоками дозволить ставати багатшими, досягати поставлених цілей. Неабиякий інтерес у присутніх викликали результати опитування щодо рівня фінансової грамотності українців сьогодні. Учасників заходу зацікавила розповідь Вікторії Підгірної (студентки групи ПОФГ-11) про найбагатших людей світу: Ілона Маска, Джеффа Безоса, Білла Гейтса, Марка Цукерберга, сфери їх інтересів та статки.
Про базові принципи раціоналізації витрат та як уникнути типових помилок при їх здійсненні поділилась із присутніми Тетяна Колісник (студентка групи ПОФГ-11). Особливий інтерес викликала інформація про додатки до смартфонів, які забезпечують успішне ведення особистих фінансів. Екпертом із заощаджень виступила Катерина Фігурська (студентка групи ПОФГ-11), яка пояснила про основні методи заощаджень. Як уникнути фінансового шахрайства розповіла присутнім Анастасія Видаш (студентка групи ФФ-31).
Мейнстримом сьогодення став небачений досі у світі абсолютний фінансовий патріотизм переважної частини вітчизняного бізнесу та багатьох українців. Статистику обсягів благодійних коштів, які спрямовуються на фінансування Збройних Сил України представила Віолетта Михайловська (студентка групи ФФ-31).
Сприйняттю цікавої та пізнавальної інформації сприяли інтерактивні методи взаємодії спікерів заходу та усіх присутніх. Так, неабияку активність проявили учасники відгадуючи загадки фінансового спрямування, впізнаючи всім відомі казки із фінансовою складовою та беручи участь у вікторині «Що? Де? Коли?» на визначення фінансової обізнаності з фінансових питань.
Стаємо фінансово грамотними разом! Захистіть свої гроші, убезпечте свої майбутнє!