Фінансова грамотність як компонент профільної освіти у формуванні успішної особистості

Прагнення до здобуття фінансових знань та підвищення фінансової обізнаності давно поєднало тренерів та учасників студентського наукового гуртка «Фінансова просвіта» кафедри фінансів ім. С.І. Юрія із педагогічним і учнівським колективом початкової школи «Ерудит» м. Тернополя. Нещодавно керівник гуртка, к. е. н., доцент кафедри фінансів ім. С.І. Юрія Вікторія Булавинець, тренер гуртка і гарант програми «Фінансова грамотність»,  к. е. н., доцент кафедри фінансів ім. С.І. Юрія Ірина Сидор, а також студентка – активна учасниця гуртка Лілія Сорока відвідали профмайстерку «Фінансова грамотність як компонент профільної освіти у формуванні успішної особистості», яку організувала та провела директор початкової школи «Ерудит» Оксана Палига. Представники  зво та шкіл Тернополя, а також банкіри і бізнесмени, в межах заходу, ділилися думками щодо ролі фінансової грамотності у вихованні молодого покоління та обговорювали форми і методи  викладання в закладах освіти.
Виступаючи перед учасниками заходу, Вікторія Булавинець  висловила власні думки та ідеї щодо подальшої співпраці студентів і викладачів ЗУНУ з освітнім закладом  та побажала нових звершень і перемог на цьому шляху. Ліля Сорока презентувала усім присутнім доповідь «Фінансовий патріотизм в сучасних умовах», де акцентувала їх увагу на важливості виховання фінансового патріотизму у школярів та розповіла про різноманіття його форм. А Ірина Сидор ознайомила педагогів із можливістю підвищення кваліфікації щодо викладання фінансової грамотності на курсах, які розроблені викладачами  кафедри фінансів ім. С.І. Юрія ЗУНУ.
Висловлюємо вдячність Оксані Пализі за організацію цікавого, пізнавального та інноваційного заходу, який сприятиме удосконаленню процесу здобуття та викладання фінансової грамотності в освітніх закладах Тернополя.