Другий науково-просвітницький форум «Кордон мужності та героїзму» у ЗУНУ

20 вересня 2024 р. у Західноукраїнському національному університеті в бібліотеці ім. Л. Каніщенка відбувся Другий науково-просвітницький форум «Кордон мужності та героїзму», організований Національною академією Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, Співорганізатором заходу виступила кафедра фінансів ім. С. І. Юрія. Участь у форумі взяли і студенти факультету фінансів та обліку – здобувачі освітньо-професійних програм «Фінанси», «Митна та податкова справа». Під час Форуму організатори презентували книжкову серію «Шлях до Перемоги» та задум проєкту книги під назвою «В ім’я України: стежини прикордонної звитяги».
З вітальним словом до учасників заходу звернувся проректор з науково-педагогічної роботи Віктор Островерхов: «Сьогодні ми маємо приємну нагоду вітати у нашому університеті представників Державної прикордонної служби України. Особливо цінно, що вони приїхали не лише з теорією, а й з практичними навичками та досвідом, яким готові поділитися із нами. Сьогодні, в умовах війни, нам потрібні кваліфіковані прикордонники, які охоронятимуть наші рубежі. Велика подяка за те, що вони дають нам можливість навчатися під мирним небом. Впевнений, що зустріч буде цікавою для всіх, тому дозвольте відкрити наш сьогоднішній захід. Слава Україні!»
Виступаючи доцент кафедри фінансів ім. С.І. Юрія Святослав Герчаківський, зазначив: «Специфіка нашої кафедри полягає в тому, що ми готуємо митників, які як і прикордонники, стоять на лініях розмежування та охороняють їхню цілісність. На жаль, під час повномасштабного вторгнення загинуло багато мужніх людей, серед яких був і наш випускник, митник – Сергій Яцух, солдат Збройних Сил України. Він – наша гордість, його героїзм кожного дня надихає нас і наповнює духом патріотизму. Також хочу подякувати представникам прикордонної служби за презентовані книги, які стануть важливим джерелом знань та натхнення для наших студентів і допоможуть у покращенні їхніх професійних навичок». Також було презентовано підручник «Фінанси», виданий в 2024 році за редакцією професора А.І. Крисоватого та «Сучасну митну енциклопедію», в підготовці якої взяв участь професорсько-викладацький колектив кафедри.
Ця зустріч стала важливим кроком у напрямку підвищення патріотизму та популяризації військової служби серед молоді, а також відзначення внеску героїв, які захищають Україну на передовій.