Викладачі та студенти факультету фінансів – тренери з фінансової грамотності

В рамках заходів, що проводяться кафедрою фінансів ім. С. І Юрія, з нагоди Всеукраїнського тижня фінансової грамотності в Україні, та за сприянням вчителя Тернопільської класичної гімназії Гукалюк Ірини Олександрівни, 9 листопада 2017 року відбувся тренінг-практикум для учнів VІ гімназійного класу.
Тренерами виступили координатори та учасники студентського наукового гуртка “Фінансовий простір” Бурко Х., Соляник Д., Грицай Л., Коліно А.
Метою тренінгу було підвищення фінансової грамотності учнів в контексті стимулювання у них обачної та свідомої поведінки при веденні особистих фінансів.
Задля досягнення мети тренінгу-практикуму, тренерами було використано інтерактивні методи подачі матеріалу та залучено учнів до розв’язку ситуаційних задач. Учні гімназії активно прийняли участь у роботі тренінгу та представили до обговорення присутнім складені бюджети імовірних заходів, розрахунок витрат на них та джерел доходів. Окремим питанням під час практикуму було обговорення популяризації ідеї системного заощадження та збереження коштів заради фінансової стабільності у майбутньому.
Результатом даного заходу є підвищення рівня фінансової грамотності учнів, формування у них практичних навиків складання особистого бюджету й здійснення заощаджень та бажання до подальшої співпраці з кафедрою фінансів ім. С.І. Юрія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *