Семінар-практикум з питань академічної доброчесності для студентів ОНП «Публічні фінанси»

Нещодавно за ініціативи д.е.н., професора Тетяни КІЗИМИ та активної участі працівників бібліотеки ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету для студентів освітньо-наукової програми «Публічні фінанси» в межах освітньої компоненти «Науково-дослідна робота» було організовано семінар-практикум з питань академічної доброчесності. Координатор Центру публікаційної підтримки ЗУНУ Володимир ПАСТУЩИН розповів здобувачам освіти про порядок та механізм перевірки академічних текстів на ознаки схожості за допомогою сервісу Turnitin Similarity. Саме за допомогою цього сервісу в Університеті перевірятимуться кваліфікаційні і курсові роботи на предмет виявлення збігів/ідентичності/схожості текстів.
Володимир Михайлович акцентував увагу присутніх на специфіці та основних відмінностях системи Turnitin Similarity від системи Unicheck, за допомогою якої донедавна перевіряли наукові роботи на ознаки схожості, а також презентував шкалу оцінки схожості академічних текстів, котрі перевірятимуться за допомогою сервісу Turnitin Similarity.
Надзвичайно цікавими були і пізнавальними були продемонстровані Володимиром Михайловичем приклади академічних текстів, що містили ознаки схожості, які здобувачі освіти детально аналізували та обговорювали у процесі дискусії.
Гарант ОНП «Публічні фінанси» Тетяна КІЗИМА акцентувала на необхідності дотримання етичних принципів і визначених правил академічної доброчесності, якими мають керуватися здобувачі освіти при підготовці кваліфікаційних робіт і наукових публікацій, а також проведенні інших видів науково-дослідних робіт. Адже саме академічна доброчесність є показником ментально зрілого, освіченого молодого науковця-дослідника, котрий впевнено досягає цілей та реалізовує власні наукові амбіції