Воркшоп-презентація аналітичних центрів

1 жовтня 2024 року в рамках виконання проекту «Моніторинг інституційної спроможності української митниці в парадигмі воєнних, повоєнних та євроінтеграційних викликів» керівником проекту Святославом Герчаківським організовано та проведено воркшоп-презентацію на тему: «Використання ресурсів аналітичних центрів в процесі підготовки студентів-митників (на прикладі ГО «Інститут аналітики та адвокації» та ГО «Технології Прогресу»)». Учасниками заходу стали студенти Факультету фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету (ОП «Митна та податкова справа» (3 курс) та ОП «Митна справа» (5 курс)).
Проведення заходу відбувалось з метою ознайомлення майбутніх митників з діяльністю та прикладними напрацюваннями аналітиків ГО «Інститут аналітики та адвокації» та ГО «Технології Прогресу» в контексті виконання проекту “ACCORD: Accountability and Capacity-building for Customs Oversight and Reform Development”, а також напрямків використання таких аналітичних розробок в навчальному процесі, при підготовці курсових та дипломних проектів, науково-дослідних робіт, конкурсних ессе та ін.
Особливий акцент зроблено на теоретичній та прикладній важливості Моніторингу виконання умов програми МВФ та Плану України в рамках Ukraine Facility, статтях, інфографіці, дашбордах з митної проблематики, а також щомісячного Митного дайджеста, що становить собою періодичний моніторинг діяльності Державної митної служби України та реформ, пов’язаних із митницею.
Інформаційне повідомлення створено в рамках суб-гранту проєкту “ACCORD: Acc ountability and Capacity-building for Customs Oversight and Reform Development” за фінансової підтримки Європейського Союзу, що реалізується ГО «Інститут аналітики та адвокації» та ГО “Технології прогресу”. Її зміст є виключною відповідальністю субгрантера проєкту ACCORD ГО «Партнерство.» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.