Воркшоп з проблематики дотримання академічної доброчесності

11 жовтня викладачі кафедри фінансів ім. С. І. Юрія організували воркшоп, присвячений актуальним питанням дотримання академічної доброчесності в освітньому та науковому процесі. На початку заходу доцент С.Д. Герчаківський окреслив перспективи кадрового оновлення державної служби, зокрема податкових і митних органів України, акцентуючи на важливості поняття «доброчесність» при доборі кандидатів на вакантні посади інспекторів цих органів.
Підкреслено критерії та вимоги доброчесності, які висуваються до працівників фіскальних органів відповідно до Національної стратегії доходів України та нещодавніх змін до Митного кодексу України. Було наголошено, що виховання етичних принципів доброчесності здійснюється також через освітній та науковий процес у закладах вищої освіти.
Координатор центру публікаційної підтримки ЗУНУ Володимир Пастущин ознайомив студентів освітніх програм «Митна справа», «Митна та податкова справа», «Фіскальне адміністрування», «Фінанси», «Фінансова грамотність» з відповідальністю за недотримання академічної доброчесності. Він також пояснив порядок і механізм перевірки академічних текстів на ознаки схожості за допомогою сервісу Turnitin Similarity, який тепер використовуватиметься в університеті для перевірки кваліфікаційних і курсових робіт. Учасники мали можливість дізнатися про основні відмінності між системами Turnitin Similarity та Unicheck, яка використовувалася раніше, а також ознайомитися з наочними прикладами плагіату в наукових роботах.
Маємо впевненість, що студенти факультету фінансів та обліку ЗУНУ будуть неухильно дотримуватися етичних принципів та встановлених законом норм під час навчальної та наукової діяльності, тим самим сприяючи збереженню довіри до результатів свого навчання та наукових досягнень.