Флешмоб “Молодь – за легальний заробіток”

2 жовтня 2018 р. на Театральному майдані м. Тернополя відбувся флешмоб на підтримку легалізації трудових відносин, приурочений тижню фінансової грамотності в Україні. Його організаторами були представники Головного управління Пенсійного фонду України у Тернопільській області, студенти факультету фінансів та викладачі кафедри фінансів ім. С. І. Юрія (к.е.н., доц. Н.М. Коломийчук, к.е.н., ст. викладач О.В. Петрушка, к.е.н., доц. С.В. Савчук, к.е.н., доц. Б.С. Шулюк). Студенти присвятили танець молоді, щоб привернути їх увагу до офіційного працевлаштування. Адже від кількості страхового стажу, величини сплаченого єдиного соціального внеску залежить розмір майбутньої пенсії.
Начальник відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Л.О. Миколайчук в інтерв’ю закликала роботодавців легалізувати зайнятість населення та відмовитись від виплати зарплати «в конвертах». Це дасть змогу зняти соціальну напругу в суспільстві та отримати громадянам належний соціальний захист.
Професорсько-викладацький склад кафедри фінансів ім. С.І. Юрія та студенти факультету фінансів ТНЕУ були солідарними з працівниками Головного управління ПФУ в Тернопільській області. Як зазначила ст. гр. ФМС-22 В. Бутенко, офіційний заробіток сприятиме наповненню дохідної частини державного бюджету, а також забезпечить гідну старість у майбутньому.
Захід привернув увагу громадськості. На думку присутніх, проведення таких флешмобів є доцільним, актуальним та пізнавальним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *