У ТНЕУ Розпочався Тиждень фінансової грамотності

6 листопада 2017 року в рамках проведення Тижня фінансової грамотності у Тернопільському національному економічному університеті відбулась  відкрита лекція на тему “Пенсія та пенсійне забезпечення громадян”.
Ініціаторами організації даного наукового заходу виступили студенти І курсу факультету фінансів та викладачі кафедри фінансів ім. С.І. Юрія д.е.н., професор Т.О. Кізима, к.е.н., доцоцент Б.С. Шулюк, к.е.н., старший викладач О.В. Петрушка.
Цікаві та змістовні доповіді про основні проблеми функціонування пенсійної системи в Україні та світі презентували студенти групи Ф-11: Н. Біляк розкрив суть системи пенсійного забезпечення в Україні; А. Войціщук охарактеризував сучасний стан та проблеми функціонування солідарної пенсійної системи; А.  Романків висвітлила суть та значення накопичувальної системи пенсійного забезпечення, а також окреслила її переваги та недоліки запровадження; Ю. Шиндор акцентував увагу присутніх на доцільності удосконалення системи недержавного пенсійного забезпечення.
В процесі обговорення представленого лекційного матеріалу між студентами виникла жвава дискусія. Зацікавленість присутніх викликали аналітичні довідки стосовно стану розвитку усіх рівнів пенсійної системи в Україні та матеріали стосовно прийнятої урядом пенсійної реформи у жовтні 2017 року.
Викладачі кафедри фінансів ім. С.І. Юрія у своїх виступах зазначили, що пенсійне страхування громадян є дуже актуальною темою для обговорення, адже зачіпає інтереси всіх соціальних верств населення – молоді, працюючих та людей пенсійного віку. Присутні на відкритій лекції студенти дійшли висновку, що гідну пенсію у майбутньому можна отримати лише завдяки участі громадян у трирівневій пенсійній системі, яка на сьогодні потребує вдосконалення та реформування.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *