Науково-практичний семінар-тренінг “Бюджетний процес 2018: програмне забезпечення і проблеми організації”

6 листопада 2017 року відбувся науково-практичний семінар-тренінг “Бюджетний процес 2018: програмне забезпечення і проблеми організації”, організований завідувачем кафедри фінансів ім. С.І. Юрія
професором Кириленко О.П., заступником начальника відділу фінансів органів місцевого самоврядування та інформаційного забезпечення Департаменту фінансів Тернопільської ОДА Стаднік В.П., к.е.н., доцентом Лободіною З.М., к.е.н., доцентом Гупаловською М.Б., к.е.н., доцентом Дем’янюк  А.В., к.е.н., доцентом Савчук С.В.
У даному заході взяли участь доценти кафедри фінансів ім. С.І. Юрія, члени студентського наукового гуртка “Фінансовий простір”, студенти факультету фінансів та ННІІОТ.
Віталій Петрович ознайомив учасників тренінгу з  практичними аспектами роботи в єдиній інформаційній системі управління бюджетом (ЄІСУБ), яка забезпечує оперативний збір, накопичення, систематизацію, аналіз та узагальнення бюджетної інформації в єдиній базі даних. Він зазначив, що ЄІСУБ передбачає оперативний доступ учасників бюджетного процесу до необхідних інформаційних ресурсів, використання спеціалізованого інструментарію створення та аналізу інформації. Універсальність ІЄСУБ дозволяє зробити уніфікацію та оптимізацію документообігу у межах адміністративно-територіальної одиниці, а гнучкий інструментарій сприяє оптимізації діяльності фінансового органу та спрямуванню роботи співробітників на аналізі та прийнятті управлінських рішень, а не на зборі, додатковій обробці та систематизації інформації від розпорядників. Головною перевагою ЄІСУБ є те, що вона дозволяє планувати і виконувати бюджет з максимально необхідною деталізацією використання бюджетних коштів. Разом з тим, у роботі даної системи виявлено ряд проблем. Ольга Павлівна, доповнювала фахівця цікавими фактами стосовно функціонування програмно-цільового методу у бюджетному процесі. Студенти та викладачі  долучалися до актуальної та змістовної дискусії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *