Біткоін: валюта майбутнього чи фінансова піраміда?

На другий день Тижня фінансової грамотності студенти та викладачі факультету фінансів взяли участь у ток-шоу “Біткоін: валюта майбутнього чи фінансова піраміда”. Активними учасниками заходу були студенти групи Ф-31 Крисько Іванна (ведуча),  Грицишина Людмила та  Бойко Діана (експерти), д.е.н., доцент Тулай О. І. , заступник декана факультету фінансів, к.е.н., доцент Маршалок Т. Я. , к.е.н., доцент Коваль С. Л. , к.е.н., ст. викладач Петрушка О. В. , к.е.н., доцент Савчук С. В. , к.е.н., доцент Мелих О. Ю., к.е.н., доцент Шулюк Б. С.
Присутні ознайомилися з історією виникнення криптовалюти, особливістю роботи майнерів, які видобувають біткоіни. Експерти переконали аудиторію у тому, що біткоіна як об’єкта не існує і його не можна, як долар або фунт, покласти в банк, в банку або під подушку. Його не можна “додрукувати” і в цьому його перевага. Однак його не існує у фізичному вигляді або у вигляді монет. Мати біткоін – це володіти електронною адресою в мережі блокчейн, з яким асоційовані певні транзакції, що існують у розподіленому реєстрі, який складається з блоків. І саме сума цих транзакцій за вказаною адресою і є сумою ваших біткоінів.
Жваву дискусію викликало питання щодо можливості придбати товари у магазині та стрімке зростання курсу біткоінів. Оскільки видобувати та володіти біткоінами може кожен, таємницею залишилася наявність цієї криптовалюти в експертів та усіх присутніх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *