Лекція-вебінар «Роль фінансової грамотності у побудові кар’єри та професійному зростанні»

Фінансова грамотність та професійне зростання є важливими факторами розвитку кадрового та інтелектуального потенціалу України. Впровадження у навчальний процес інновацій, спрямованих на поширення фінансової грамотності  стає визначальним аспектом у підготовці конкурентоспроможних фахівців.
У межах заходів, присвячених Тижню фінансової грамотності в Західноукраїнському національному університеті, відбулася гостьова лекція-вебінар «Роль фінансової грамотності у побудові кар’єри та професійному зростанні», спікером якої виступила провідний фахівець із професійної орієнтації відділу кар’єрного консультування Київського міського центру зайнятості Людмила Сосновська (модератор заходу – к.е.н., доцент кафедри фінансів ім. С.І. Юрія Вікторія Булавинець).Слухачі лекції (здобувачі освіти 1 бакалаврського та 2 магістерського рівня освітніх програм «Фінансова грамотність», «Фінанси» й «Публічні фінанси») дізналися про те, як працевлаштуватися за фахом, з чого розпочинати власне кар’єрне зростання, яку кар’єрну модель обрати для себе. Багато уваги пані Людмила присвятила висвітленню питання складання резюме та підготовки до співбесіди з потенційним роботодавцем, а також наголосила на важливості психологічної складової.
Спікер розповіла також про сучасні тенденції на ринку праці в Україні та особливості його розвитку. Вразила присутніх аналітична інформація про зниження затребуваності близько 50% професій у найближчі десятиліття.
Присутнім цікаво було дізнатися про види послуг, які надає центр зайнятості населенню та пільги, що мають місце при першому працевлаштуванні. І ще багато іншої цікавої та пізнавальної інформації почули під час лекції студенти і викладачі ЗУНУ. Дякуємо Людмилі Сосновській за зустріч та сподіваємося на подальшу співпрацю.
Розширюємо разом горизонти фінансової обізнаності!