Англо-український квест “Безпечні мандри фінансовим лабіринтом”

Global Money Week у Західноукраїнському національному університеті продовжує розвивати вміння молоді щодо уникнення схем фінансового шахрайства. Зважаючи на активне використання Інтернету, безготівкових розрахунків тощо, воно стрімко поширюється в усіх сферах життєдіяльності суспільства. В умовах розвитку інформаційних технологій неабиякої значимості набуває фінансова обізнаність громадян в цій сфері, що дасть змогу не потрапити в пастку фінансових зловживань.
Саме цим актуальним питанням присвячений англо-український квест на тему: “Безпечні мандри фінансовим лабіринтом”. Модераторами заходу виступили доценти кафедри фінансів ім. С.І. Юрія Наталія Коломийчук і Богдана Шулюк. У квесті взяли участь учні 9 класу Тернопільського класичного ліцею, студенти ВСП “Фаховий коледж економіки,  права та інформаційних технологій”, студенти факультету фінансів та обліку ЗУНУ. Учасники заходу мали змогу ознайомитися з поширеними видами фінансового шахрайства та обрати шляхи для його запобігання; змоделювати вирішення ситуаційних завдань в сфері фінансових зловживань; відгадати ключові слова прислів’їв, які попереджають про наслідки дій фінансових шахраїв. Студенти і учні показали високий рівень знань з англійської мови, зігравши ігри “Find a lost word”,  “Financial security: think well, translate instantly, always remember”.
В аудиторії панував веселий командний дух. Учасники квесту дійшли висновку, що такий вид заходів сприяє розширенню кругозору  в сфері прояву злочинної діяльності та дає змогу підвищити фінансову грамотність щодо захисту себе та своїх близьких від зловмисників, які здійснюють фінансові махінації.