Просвітницький марафон «Впізнай фінансового шахрая»

У межах заходів, присвячених Всесвітньому тижню грошей (Global Money Week), 21 березня 2024 року в Західноукраїнському національному університеті відбувся просвітницький марафон «Впізнай фінансового шахрая».  Організували захід здобувачі ОПП «Фінанси», а його модераторами виступили викладачі кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Зоряна Лободіна, Володимир Горин та Володимир Дячук.На початку просвітницького марафону його учасники ознайомилися із відеоматеріалами, підготовленими Анастасією Видаш та Віолеттою Михайловською. У них студентки презентували результати опитування громадян щодо шляхів захисту особистих фінансів, запропонували усім взяти участь у цікавій вікторині та перевірити свої знання з фінансової грамотності.
Значний інтерес у присутніх викликала відеоробота Михайла Болюбаша, з якої учасники заходу дізналися про основні способи та найбільш резонансні випадки фінансового шахрайства.
Під час фінансової вікторини, організованої Дем’яном Сльотою та Віталієм Пілатом, учасники просвітницького марафону, поділені на команди, відповідали на питання щодо фінансової обізнаності українців, поширеності фінансового шахрайства, необхідності грамотного управління власними фінансами. А родзинкою просвітницького марафону стала фінансова руханка, яку провели Анастасія Видаш та Віолетта Михайловська.
За результатами просвітницького марафону учасники засвоїли ключові правила протидії фінансовому шахрайству:

  • Фінансові шахраї завжди шукають легкі шляхи, щоб заволодіти вашими грошима, тому дійте обачно і не шукайте «легких» грошей.
  • Основне правило захисту особистих фінансів – ніколи не повідомляйте свої особисті або фінансові дані невідомим особам.
  • Пам’ятайте, що ваші фінанси – це ваша відповідальність.
  • Завжди перевіряйте інформацію та дійте обачно.
    Бажаємо  вам фінансової стабільності та розумних інвестицій!