Шостий Міжнародний тиждень. Панельна дискусія «Фінанси та облік 4.0: інновації та глобальна співпраця у сучасному світі»

Професорсько-викладацький склад кафедри фінансів ім. С. І. Юрія  та здобувачі освітньо-професійних програм  першого бакалаврського рівня “Фінанси”, “Митна та податкова справа” взяли участь у Шостому Міжнародному тижні в ЗУНУ, який проходив під гаслом “Побудова партнерств, формування майбутнього: інновації та співпраця в умовах глобальних викликів”.  У рамках Шостого Міжнародного тижня відбулася актуальна панельна дискусія з інтерактивними сесіями «Фінанси та облік 4.0: інновації та глобальна співпраця у сучасному світі», яка зібрала провідних науковців, фахівців галузі та представників міжнародної спільноти для обговорення викликів та перспектив розвитку фінансового сектору.З вітальним словом до учасників заходу виступив завідувач кафедри фінансів ім. С. І. Юрія, голова вченої ради ЗУНУ Андрій Крисоватий, який зазначив: «Шановні колеги, науковці, аспіранти, студенти! Професійні дискусії та обмін думками завжди надають новий імпульс для подальшого розвитку теорії та практики. Сучасні технології трансформують традиційні підходи до управління фінансами та обліком. Наше завдання — не тільки розуміти ці зміни, але й активно впливати на їхній розвиток, формуючи нові моделі і стратегії, які відповідають сьогоденню. Нам важливо сьогодні почути думки закордонних колег, оскільки глобалізація вимагає від нас синергії з міжнародною спільнотою. Бажаю усім конструктивного та плідного діалогу для вирішення актуальних питань!» До привітань долучилися проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Уляна Коруц, декан факультету фінансів та обліку Андрій Кізима. Модератором заходу виступила Наталія Починок, кандидат економічних наук, доцент, координатор з міжнародної діяльності факультету фінансів та обліку. Керівники інтерактивних сесій: Галина Василевська та Наталія Коломийчук, кандидати економічних наук, доценти кафедри фінансів ім. С. І. Юрія.
Змістовну доповідь «Україна в ЄС, чому освіта ніколи не йде в ногу з часом» представив професор менеджменту та фінансів, ректор Нідерландської бізнес-академії Ян ван Звітен, який наголосив на значенні реформування освітньої системи України з метою забезпечення її відповідності європейським стандартам та вимогам ринку праці.
Оксана Ігнатенко, виконавча директорка Центру фінансової цілісності, дослідник проєкту «Нагляд та моніторинг фондів реконструкції України» (SMURF) у Центрі фінансів та безпеки при RUSI, магістр права «LLM» у галузі міжнародного бізнес-права Лондонської школи економіки  виступила з доповіддю про фінансову доброчесність як важливий елемент стійкого економічного розвитку, наголосивши на необхідності виховання фінансової культури серед молоді.
Іванна Чайковська – доктор філософії Ягеллонського університету в Кракові акцентувала увагу на питаннях безпеки польських банків.
Ніколас Знак  СРА, СА, старший фінансовий аналітик, регулятор енергетики Альберти (Канада), представив доповідь на тему «Фінансовий облік та аналіз в Канаді: практичний досвід та перспективи їх  розвитку».
Серед учасників дискусійної платформи – завідувачі кафедр, викладачі, аспіранти та студенти факультету фінансів та обліку, а також спеціальні гості – представники провідних міжнародних бухгалтерських і професійних фірм: Deloitte, KPMG, PwC, Baker Tilly. Їхня участь забезпечила практичний контекст наукової дискусії, дозволяючи учасникам обговорити найкращі практики та підходи до вирішення актуальних проблем у фінансовій сфері.
Дякуємо всім учасникам за активну участь . Очікуємо на нові зустрічі та спільні проекти в майбутньому.